Acerola – naturalna witamina c.
Acerola należy do owoców o najwyższej zawartości naturalnej Witaminy C. Już 1g (1/2 płaskiej łyżeczki) produktu z wiśni Acerola dostarcza organizmowi 225 mg naturalnej Witaminy C .Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna w 100g 1200kJ(282kcal):
Białko 1,5 g
Węglowodany 68 g
Tłuszcze 0,5 g
Witamina C 22,5 g
Wartość energetyczna w 1porcji (1g) 12kJ(2,8kcal):
Białko 0 g
Węglowodany 0 g
Tłuszcze 0 g
Witamina C 225 mg
Składniki:
proszek z owocu Aceroli (83%), maltodekstroza.
Składniki w dziennej porcji:
Ekstrakt z Aceroli 1000 mg - RWS
w tym witamina C 375 mg - 468,75 % RWS
Zalecane dzienne spożycie:
Dorośli 1/2 łyżeczki (1 g) dziennie . Rozpuścić w niewielkiej ilości zimnego napoju lub wymieszać z musli,jogurtem lub twarożkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej dziennej dawki.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.