Camu Camu to niewielkie drzewo z Amazońskich Lasów Deszczowych rosnące na obszarze Peru i Brazylii, które owocuje czerwonymi lub purpurowymi owocami podobnymi do wiśni. Jej małe kwiaty mają białe woskowe płatki i wydzielają słodki aromat.
Świeże jagody camu camu zawierają minimum 2500 mg naturalnej witaminy C w 100g, co stanowi około 2-3 proc. ich świeżej masy, oprócz tego to doskonałe źródło bioflawonoidów.
Witamina C wzmacnia układ odpornościowy, warunkuje syntezę kolagenu i bierze udział w kluczowych przemianach metabolicznych.
Sposób użycia:
1 łyżeczka proszku dziennie rozmieszana w soku lub wodzie.
Składniki:
100% BIO Camu Camu (myrciaria dubia) surowy proszek z upraw ekologicznych bez sztucznych dodatków, takich jak kwas askorbinowy.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.