Spirulina BIO pochodzi z ekologicznych hodowli na jednej z wysp Morza Południowochińskiego.
Spirulina to alga należąca do najstarszych form życia na Ziemi.
Głównym składnikiem odżywczym spiruliny jest stanowiące 60-70% białko. Zawiera ono wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów egzogennych, czyli takich które musimy dostarczać wraz z pożywieniem. To czyni spirulinę świetnym źródłem białka. Efekt ten jest wzmocniony przez obecność istotnych witamin i minerałów, w tym: witaminy B12 (często brakuje jej w diecie, nie tylko wegetariańskiej), witaminy A, B1, B2, B6, żelaza, wapnia, antyoksydantów i enzymów.
Ponadto spirulina zawiera chlorofil oraz fytocjaninę. Spirulin pomaga wzmocnić organizm, opóźnić procesy starzenia, wspomaga pracę centralnego układu nerwowego.
Spirulina nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, np. w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.
SPOSÓB UŻYCIA:w pierwszym tygodniu pół łyżeczki spiruliny w połączeniu z wodą, sokiem lub smoothie raz lub dwa razy dziennie. Po pierwszym tygodniu zwiększyć dawkowanie do 1 łyżeczki spiruliny.
SKŁADNIKI:spirulina ( Arthrospira platensis)* 2,5 g.
* certyfikat ekologiczny.