Spirulina BIO pochodzi z ekologicznych hodowli na jednej z wysp Morza Południowochińskiego.
Spirulina to alga należąca do najstarszych form życia na Ziemi.
Głównym składnikiem odżywczym spiruliny jest stanowiące 60-70% białko. Zawiera ono wszystkie 8 niezbędnych aminokwasów egzogennych, czyli takich które musimy dostarczać wraz z pożywieniem. To czyni spirulinę świetnym źródłem białka. Efekt ten jest wzmocniony przez obecność istotnych witamin i minerałów, w tym: witaminy B12 (często brakuje jej w diecie, nie tylko wegetariańskiej), witaminy A, B1, B2, B6, żelaza, wapnia, antyoksydantów i enzymów.
Ponadto spirulina zawiera chlorofil oraz fytocjaninę. Spirulina wzmacnia organizm, opóźnia procesy starzenia, wspomaga pracę centralnego układu nerwowego.
Spirulina nie wykazuje żadnych obciążających organizm efektów ubocznych, np. w postaci podwyższonego poziomu cholesterolu.
SPOSÓB UŻYCIA:w ciągu dnia do 6 tabletek spiruliny popijając wodą, najlepiej 30 minut przed posiłkiem.
SKŁADNIKI:Spirulina ( Arthrospira platensis)* 500 mg.
* certyfikat ekologiczny.
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.