REISHI EKSTRAKT zawiera w jednej tabletce 400 mg ekstraktu z grzyba Reishi, standaryzowany na wysoką 30% zawartość polisacharydów.
Ekstrakt z grzyba Reishi zawiera liczne odmiany wielocukrów (polisacharydy) oraz triterpenów, które charakteryzują się właściwościami immunostymulującymi (pobudzają układ odpornościowy) oraz właściwościami przeciwnowotworowymi.
Działanie przeciwnowotworowe grzyba Reishi, to zostało ono udokumentowane w postaci pozytywnych efektów badań doświadczalnych na przykładzie mięsaka typu 180. Reishi dziłają również przeciwzakrzepowo (obniżają ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu), co wynika z obecności triterpenów. Triterpeny zawarte w grzybach Reishi zwalczają też objawy typowych reakcji alergicznych.
Badania udowodniły, że zarodki grzyba Reishi bogate są w betainę, cholinę oraz kwasy: lignocerynowy, pirofosfatydowy, stearynowy i palmitanowy. W grzybach witalnych Reishi zawarte są ponadto liczne aminokwasy, białka, sole nieorganiczne i związki sterydowe oraz witamina B2, kwas askorbinowy, a także jony żelaza, miedzi, wapnia, cynku i manganu.
Stosowanie:
Należy spożywać 3 tabletki dziennie popijając dużą ilością wody, najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Skład zalecanej dziennej porcji do spożycia:
1200mg ekstraktu z grzyba Reishi (Ganoderma Lucidum)
120 mg skrobia ziemniaczana – substancja rozsadzająca
30mg stearynian magnezu – substancja przeciwzbrylająca
Informacja dla alergików i wegetarian:
Tabletki są wolne od substancji pochodzenia zwierzęcego, nie zawierają cukru, glutenu, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.