RESVERATROL TRANS ZMIKRONIZOWANY
Resveratrol jest naturalnie występującą fitoaleksyną wytwarzaną przez niektóre z roślin wyższych tj. roślin o zaawansowanej budowie i sposobach rozmnażania. Resveratrol jest reakcją na stres wywołaną uszkodzeniami, infekcjami grzybowymi czy też konsekwencjami zanieczyszczenia środowiska, a więc – krótko mówiąc resvetarol jest substancją obronną, uaktywniającą się w chwili zagrożenia. Resveratrol jest pochodną stilbenu, zaliczanego do grupy roślinnych polifenoli, które są powszechnie uznawane za składniki o wyjątkowo korzystnym wpływie na zdrowie.
Najbogatszym źródłem resveratrolu trans jest rdest japoński. Resveratrol jest również cennym składnikiem soku z ciemnych winogron. Można go znaleźć także w winie, szczególnie czerwonym. Ze względu na wyjątkowe właściwości tego związku, wciąż trwają poszukiwania jego nowych źródeł.
Resveratrol jest substancją o potwierdzonym działaniu opóźniającym procesy starzenia.
Pod jego wpływem następuje uregulowanie czynników molekularnego starzenia się organizmu człowieka, w tym także skóry.
Wykazuje także silne działanie antyoksydacyjne.
Resveratrol to suplement uzupełniający dietę w antyoksydanty.
Sposób użycia:
Należy spożywać 1-2 kapsułki dziennie.
SKŁADNIKI:
Resveratrol Trans zmikronizowany (polygonum cuspidatum) – 100 mg w jednej kapsułce.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.