Fitosterole z awokado
Sterole roślinne, czyli fitosterole, to związki chemiczne, analogi cholesterolu. Oznacza to, że mają budowę i właściwości podobne do cholesterolu. Różnią się bocznymi łańcuchami o różnym stopniu nasycenia. Najbardziej rozpowszechnione są: β-sitosterol, kapmsterol i stigmasterol.
Co kryje awokado?
Fitosterole stanowią ważny składnik błon komórek roślinnych. Najwięcej jest ich w nasionach, orzechach oraz olejach roślinnych, np. w oleju słonecznikowym, rzepakowym, sojowym, oliwie, nasionach sezamu, orzechach włoskich oraz orzeszkach ziemnych – a także w awokado.
Składniki:
Ekstrakt z awokado (Persea americana) standaryzowany na zawartość min. 50% fitosteroli. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Sposób użycia:
1 kaps 3 razy dziennie
Informacja alergiczna:
Nie zawiera skorupiaków, jaj, ryb, orzechów, soi, składników mlecznych, selera, gorczycy, sezamu.
Produkowane bez użycia sztucznych substancji konserwujących, zapachowych lub barwiących.
Produkt wolny od metali ciężkich, takich jak arsen, kadm, ołów czy rtęć.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kategoria produktu:
Suplement diety
Podmiot odpowiedzialny:
YANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa