Spirulina to zbiorcza nazwa kilku gatunków glonów należących do cyjanobakterii, inaczej nazywanych sinicami. Jednym z gatunków znajdujących się w tej mieszance jest Artthrospira platensis. Spirulina jest bogata w białko, w wysuszonej znajduje się nawet 70% białka. Zawiera wiele witamin oraz beta-karoten i minerały, takie jak: magnez, wapń, fosfor, żelazo i jod.
Obecnie spirulinę najczęściej stosuje się jako suplement diety, przede wszystkim ze względu na dużą zawartość białka i składników odżywczych, przy jednoczesnej niskiej kaloryczności. Badania wykazały, że regularna suplementacja spiruliną wpływa na kontrolę wagi, głównie dzięki jej właściwościom ograniczającym rozkład skrobii. Nierozkładana skrobia przechodzi przez jelita, pobudzając ich aktywność, jednocześnie nie dostarczając organizmowi dodatkowych kalorii.
STAWIAMY NA JAKOŚĆ!
Suplementy YANGO produkujemy zachowując najwyższe rygory kontroli jakości. Dbamy o odpowiednie stężenie substancji czynnych i całkowite bezpieczeństwo produktów. Wierzymy, że w ten sposób możemy skutecznie pomóc Ci w osiągnięciu zamierzonych celów.
Składniki:
Spirulina (Arthrospira platensis) standaryzowana na zawartość min. 60% białka. Skład kapsułki: Celuloza roślinna (wegetariańskie)
Sposób użycia:
Dwie kapsułki, dwa razy dziennie
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Kategoria produktu:
Suplement diety
Podmiot odpowiedzialny:
YANGO Sp. z o.o.
ul. Granitowa 3/14
02-681 Warszawa