Błyszczące, szkarłatne, bardzo cierpkie owoce żurawiny należą do tego samego rodzaju co borówki - Vaccinium. Krzew żurawiny można jeszcze niekiedy znaleźć rosnący dziko na terenach północnej Europy, północnej Azji oraz Ameryki Północnej. Indianie spożywali żurawinę na ciepło, słodzili ją miodem lub syropem klonowym i powstawał sos żurawinowy. Odmiana uprawiana komercyjnie w północnych Stanach Zjednoczonych i Kanadzie, a teraz także i w Europie to żurawina amerykańska.
Sposób użycia:
dorośli rano i wieczorem 30 ml najlepiej pół godziny przed posiłkiem. Dzieci 15 – 20 ml dwa razy dziennie najlepiej pół godziny przed posiłkiem.
Przed spożyciem wstrząsnąć butelką w celu równomiernego rozłożenia cennych, bioaktywnych składników.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 4 tygodnie.
Składniki:
100% organicznego soku z owoców żurawiny.
Czas realizacji zamówienia to 2-3 dni robocze!