Aloe ferox jest rośliną rosnącą dziko, głównie w Republice Południowej Afryki.
Sok z Aloe ferox pozyskiwany jest z dolnych liści o najwyższym stężeniu substancji czynnch. Po przecięciu liścia usuwa się żółtą, gorzką ciecz zwaną aloiną. Po odsączeniu aloiny cały liść, łącznie ze skórą, w której występuje szczególnie duża koncentracja dobroczynnych składników wykorzystywany jest do wyrobu soku. Liście z danej rośliny pozyskiwane są raz na 4 lata w celu zachowania stabilnej populacji.
Sposób użycia:30 ml soku 2 razy dziennie.
Sok z Aloe ferox powinno się pić regularnie.
30 ml soku zmieszać z niewielką ilością wody lub soku owocowego (w celu zneutralizowania typowego gorzkiego smaku).
Najlepiej spożyć rano i wieczorem, pół godziny przed posiłkiem.
Przed spożyciem wstrząsnąć butelką w celu równomiernego rozłożenia cennych, bioaktywnych składników.
Sok nie zawiera dodatku cukru, sztucznych barwników i aromatów.
Po otwarciu przechowywać w lodówce nie dłużej niż 4 tygodnie.
Substancje odżywcze w 100ml soku:- wartość kaloryczna 4,8 kcal (20kJ),
Składniki:- świeży sok z Aloe ferox (kapaloe) - 99,0%,
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.