Zawiera aż o 50 % mniej sodu.
Smakuje jak sól kuchenna.
Bogata w potas, który wpływa regulująco na pracę serca i ciśnienie krwi.
Mieszanka soli mineralnych o niskiej zawartości sodu z terenów Niemiec i Pakistanu.
Zawiera himalajską sól krystaliczną.
Głównym składnikiem jest działający zasadowo cytrynian sodu.
Sól Niskosodowa nie zawiera dodatku jodu.
Polecana:- dla utrzymania prawidłowego ciśnienia krwi
- dla utrzymania prawidłowego stanu nerek
- w celu zmniejszenia w diecie dawki zwykłej soli kuchennej (sodu)
Ograniczenie ilości sodu i zwiększenie potasu to prosta metoda, by zrobić coś dobrego dla zdrowia. Dlatego została stworzona formuła Soli Niskosodowej Dr. Jacob’s, która zawiera 50% mniej sodu oraz dużo potasu.
Składniki:cytrynian sodu, chlorek potasu, sól krystaliczna (20%), substancja przeciwzbrylająca: węglan magnezu.
Może zawierać śladowe ilości orzeszków ziemnych, glutenu, migdałów, mleka, selera i gorczycy.
Uwaga: osoby z podwyższonym poziomem potasu we krwi, niewydolnością nerek powinny stosować produkt tylko po konsultacji z lekarzem.
Podmiot odpowiedzialny:Dr. Jacob's Poland
ul. Kasprzaka 7 / U 1,
01-211 Warszawa
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.