HEPATICA PAU DARCO 90 KAP
Tabebuia Avellanedae to wiecznie zielone, tropikalne drzewo o wysokości
sięgającej 30 metrów, rosnące w górach Ameryki Południowej i Środkowej(do
poziomu 1500 m n.p.m.) o kulistych różowych kwiatostanach. Pau d’Arco (Tabebuia
Avellanedae) jest znane także pod nazwami La Pacho (Argentyna, Paragwaj) i Ipe
Roxo, Morado (Brazylia)
Do wyrobu surowców zielarskich używa się przede wszystkim wewnętrznej warstwy
kory, w której znajduje się jedna z substancji czynnych – lapachol. Wszystkie
substancje czynne tej rośliny nie są jeszcze dokładnie poznane. Indianie Ameryki
Południowej nazywali drzewo tajy, co znaczy „mieć siłę i wigor”
W czasie stosowania Pau d’arco wskazane jest spożywanie: owoców, warzyw,
nierafinowanych produktów zbożowych, kasz (szczególnie jaglanej), płatków
owsianych, roślin strączkowych, orzechów i nasion
Cechy unikatowe produktu
Wyciąg z kory wewnętrznej drzewa Lapacho (Tabebuia avellanedae)220 mg
Ekstraktu w 1 kapsułceProdukt odpowiedni dla wegetarian i
weganEkonomiczne 3-miesięczne opakowanieAtrakcyjna
cena.
Składniki
Pau d’arco wyciąg 3:1 (Tabebuia
avellandedae),stabilizator – hydroksypropylometyloceluloza (składnik otoczki
kapsułki)
Sposób użycia
1 kapsułka raz dziennie po posiłku
Opakowanie
90 kapsułek Vcaps, 1 kapsułka zawiera 220 mg wyciągu
Kraj pochodzenia
Brazylia
KategoriaSuplement diety
Warunki ostrożności i przechowywanieNie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Podmiot odpowiedzialny:bioU sp. z o.o.
ul. Dąbrowszczaków 2 lokal 43
03-474 Warszawa