KENAY JEŻYNY LIOFILIZOWANE SPROSZKOWANE OWOCE
Jeżyny zawierają mnóstwo antyoksydantów.
Zawierają niewielkie ilości kalorii i tłuszczu oraz są bogatym źródłem błonnika, witamin C, E, K, kwasu foliowego i manganu.
W ich skład wchodzi również białko i niezbędne kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6.
Owoce te zawierają również antyoksydanty tj. polifenole, kwas elagowy, kwas taninowy, kwercetynę, kwas galusowy, antocyjany i cyjanidyny.
Kwas elagowy pozwala zachować zdrową skórę.
Sposób użycia:
Jeżyny, dzięki uniwersalnej postaci jaką jest proszek można spożywać według uznania np. z jogurtem albo koktajlem mleczno-owocowym. Owoc ten można dodawać także do galaretek, budyniu i innych deserów.
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej.