KENAY NATTOKINAZA
W skład produktu NATTOKINAZA wchodzi bardzo specyficzny enzym zwany nattokinazą. To naturalny produkt otrzymywany ze sfermentowanej soi poddany procesowi fermentacji, poprzez dodanie do gotowych ziaren soi pożytecznych bakterii Bacillus Natto. Proces fermentacji przy użyciu bakterii Bacillus Natto, sprawia że produkt ten jest bezkonkurencyjny wśród innych produktów sojowych oraz zajmuje pierwsze miejsce na liście produktów poddanych fermentacji pod względem właściwości zdrowotnych. Odkrycia tego niezwykłego enzymu dokonał japoński naukowiec dr Hiroyuki Sumi.
Sfermentowana soja NATTO jest tradycyjnym pożywieniem Japończyków. Między innymi temu właśnie produktowi Japończycy zawdzięczają swoją długowieczność i zdrowy wygląd.
Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie.
Składniki:
Jedna kapsułka zawiera 100 mg enzymu nattokinazy.
Nattokinazę otrzymano ze sfermentowanego ekstraktu z soji.
Producent: JAPAN BIO SCIENCE LABORATORY, Japonia
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.