KENAY NATTOKINAZA NSK-SD 100mg, 300 kapsułek
Nattokinaza NSK-SD® jest pozyskiwana z japońskiej potrawy natto (sfermentowanej soi)
NSK-SD® jest znakiem towarowym firmy Japan Bio-Science Laboratories.
Sfermentowana soja (natto) jest tradycyjnie spożywana w Japonii. Uzyskuje się ją na drodze fermentacji soi z użyciem szczepu bakterii Bacillus subtilis (natto). Bakterie te działając na białko soi, powodują powstanie enzymu – nattokinazy. Nie zawiera witaminy K.
Dlaczego produkt nie zawiera witaminy K2?
Witamina K2 wchodzi w interakcje i wpływa na działanie antykoagulantów np. warfaryny. Z tego powodu witamina ta została usunięta z Nattokinazy NSK-SD®z wykorzystaniem nowej, opatentowanej technologii. Dzięki temu osoby przyjmujące warfarynę czy inne leki przeciwzakrzepowe mogą bez obaw przyjmować Nattokinazę NSK-SD®.
Składniki:
olej sojowy; żelatyna wieprzowa; ekstrakt ze sfermentowanego nasienia soi; substancja glazurująca: glicerol (gliceryna); substancja glazurująca: wosk pszczeli; emulgator: estry kwasów tłuszczowych i poliglicerolu; nośnik: lecytyny (z soi).
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka)
Nattokinaza NSK-SD® 2000 FU/kaps.
(uzyskana z ekstraktu ze sfermentowanego nasienia soi) 100 mg
Sposób użycia:
1 kapsułka dziennie.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.