Jagody Maqui posiadają bardzo wysoki poziom antyoksydantów. Są również wspaniałym źródłem witaminy C, wapnia, potasu i żelaza.
Jagody Maqui są stosowane dla poprawy ogólnego zdrowia, siły i wytrzymałości. Antyoksydanty zawarte w tych jagodach chronią komórki całego organizmu i pomagają zachować prawidłowy poziom cholesterolu i trójglicerydów.
Antocyjany to barwniki roślinne o kolorze czerwonym, niebieskim lub fioletowym. Należą do szerszej grupy fitoskładników zwanej flawonoidami, które pełnią funkcje ochronne w roślinach. Jako przeciwutleniacze, antocyjany chronią rośliny przed działaniem wolnych rodników (wytwarzanych m.in. pod wpływem światła słonecznego), które z kolei mogą uszkodzić DNA i doprowadzić do śmierci komórek. Podobną rolę pełnią w organizmie człowieka. Substancje te są pomocne w przyswajaniu witaminy C, a także chronią przed jej utlenianiem. Antocyjany działają przeciwalergicznie, przeciwgrzybiczo, przeciwnowotworowo i przeciwwrzodowo. Aktywnie wpływają na poprawę kondycji naczyń krwionośnych, uszczelniając i wzmacniając ich ściany zapobiegają krwawieniom. Poprawiają przepływ krwi w naczyniach wieńcowych i obniżają ciśnienie. Dzięki swoim właściwościom są bardzo pomocne w leczeniu miażdżycy.
Sposób użycia:jedna do dwóch kapsułek dwa razy dziennie, najlepiej pół godziny przed posiłkami. Popić dużą ilością wody.
Skład:- cztery kapsułki zawierają:
2000 mg ekstraktu z organicznej Maqui (Aristotelia chilensis)
400 mg hydroxypropyl methylcelozy (kapsułka)
Czas realizacji zamówienia to 2-3 dni robocze!