K2 MK - 7 to wysoce wchłanialna i stabilna forma witaminy K pozyskana z fermentowanej soi.
Omega 3 są najważniejszymi wielonienasyconymi kwasami tłuszczowymi. Witamina K plus zawiera roślinne kwasy Omega 3 pochodzące z siemienia lnianego, które poprawiają wchłanianie rozpuszczalnej w tłuszczach witaminy K.
Produkt jest hipoalergiczny, nie zawiera glutenu, laktozy, ani składników modyfikowanych genetycznie.
Składniki w 1 kapsułce:
Witamina K - 100 µg
Omega 3 - 27,03 mg
Składniki:
substancja przeciwzbrylająca: węglan wapnia, olej lniany z pierwszego tłoczenia (45% kwasu alfa-linolenowego), substancja glazurująca: hydroksypropylometyloceluloza (otoczka kapsułki), menachinon - 7 z fermentowanej soi (witamina K).
Sposób użycia:
1 kapsułka raz dziennie popijając dużą ilością wody. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Warunki ostrożności i przechowywanie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Zrównoważony sposób żywienia i prawidłowy tryb życia jest ważny dla funkcjonowania organizmu człowieka. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Kobiety w ciąży oraz matki karmiące stosowanie preparatu powinny skonsultować z lekarzem. Nie stosować w przypadku nadwrażliwości na którykolwiek ze składników produktu.
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.