Fioletowa kukurydza to znana od setek lat odmiana kukurydzy pochodząca z nadmorskich i górskich obszarów Peru.
Swój oryginalny, głęboko fioletowy kolor zawdzięcza szczególnie wysokiemu stężeniu antocyjanów, roślinnych barwników służących roślinom jako ochrona przed wolnymi rodnikami.
This is Bio używa wyłącznie 100% organicznej, surowej, suszonej fioletowej kukurydzy (Zea mays). Kukurydza jest hodowana w kontrolowanych ekologicznych warunkach. Produkt jest całkowicie wolny od GMO oraz jakichkolwiek zanieczyszczeń i alergenów. Dzięki temu masz pewność, że spożywasz produkt najwyższej jakości. Certyfikowane przez GB-ORG-05.
SPOSÓB UŻYCIA
Produkt należy spożywać jak zwyczajną mąkę kukurydzianą jako dodatek do przygotowania i wzbogacenia w cenne składniki odżywcze wszelkiego rodzaju potraw z użyciem mąki tj. chleby, naleśniki, ciasta, pierogi, makarony, pizza, puddingi i inne.
SKŁADNIKI
Sproszkowana 100% organiczna mąka z fioletowej kukurydzy (Zea mays).